Entrevista a Cerni Besolí, exalumne de La Salle La Seu d’Urgell

En Cerni Besolí és exalumne del centre educatiu La Salle La Seu d’Urgell, on va realitzar el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa i el Cicle Superior d’Administració i Finances. Va ser el primer estudiant de La Salle de la Seu en marxar d’Erasmus+ a Praga. En acabar, va completar la seva formació amb el Grau d’Administració d’Empreses a La Salle Campus.

  • Quan et vas plantejar començar a estudiar Cicles Formatius, per què vas escollir La Salle de La Seu d’Urgell?

Un cop acabada l’ESO, vaig mirar les ofertes formatives dels voltants del meu lloc de residència, que és Andorra, i els Cicles Formatius que oferien a La Salle La Seu i els seus programes són els que més em van agradar. Tenia clar que fer Batxillerat per a mi no era una opció.

  • Quins són els Cicles Formatius que vas estudiar al centre? Sempre ho has tingut clar?

Vaig estudiar el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa i el de Grau Superior d’Administració i Finances. Els Cicles em van proporcionar l’experiència i els coneixements que necessitava en el sector empresarial.

Com deia, vaig descartar el Batxillerat perquè no sabia cap a on encarar la meva vida. El que si sabia era que volia encaminar-me cap al món de l’empresa, per tant, vaig decantar-me per aquests Cicles perquè, a més a més d’estudis i formació, em proporcionaven una experiència pràctica.

  • Com va ser la teva experiència? Ens podries explicar les coses positives que te n’emportes?

La valoro com a molt positiva i me’n vaig adonar un cop vaig arribar a la Universitat. A l’estudiar un grau Universitari feia assignatures molt similars i orientades cap a l’empresa que ja havia vist als Cicles Formatius que havia estudiat. Per tant, no era nou en la matèria, cosa que també em va permetre convalidar assignatures a la Universitat. Considero que, l’experiència Universitària la vaig gaudir molt més al ja conèixer la matèria. 

  • Has tingut l’oportunitat de gaudir de l’experiència d’Erasmus+?
    Com la valores?

L’Erasmus + em va canviar la perspectiva en tot. Moltes vegades ens pensem que ho sabem tot i el fet de marxar sol d’Erasmus et fa perdre la por i aprendre molt. Com a experiència és una “passada”. Jo ho recomano a tothom. El fet de conèixer gent nova i adaptar-te pel que fa a l’idioma va fer que l’Erasmus fos tot un aprenentatge.

Vaig ser el primer alumne de la Salle de la Seu en marxar d’Erasmus a Praga i estic molt agraït de l’oportunitat perquè em va donar una empenta per marxar, fer tot el que he fet fins ara i perdre la por a marxar fora de casa.

  • Com valores l’estada que vas realitzar a l’empresa on vas fer les pràctiques?

Vaig fer pràctiques a Grau Mitjà i Grau Superior. Recordo més les de Grau Superior a l’Hotel Eurostar a Praga, i van ser totalment diferents perquè jo no parlava molt anglès. Em vaig haver de desenvolupar en un món nou per a mi i aprendre bé l’idioma i  va ser una experiència molt gratificant. De fet, després vaig estudiar la carrera universitària en anglès.

  • Com creus que La Salle t’ha influït en la teva carrera professional?

Tinc molt bon record de La Salle per tot el que he après en el centre educatiu durant el Grau Mitjà i Superior i posteriorment a la Universitat, així com el fet de viure l’experiència d’Erasmus+ i de totes les oportunitats que m’han ofert. El programa em va ajudar molt al marxar i a fer-me perdre la por en diversos projectes que he fet a posteriori com a la Xina, al Senegal o Eivissa… Fa quasi 10 anys que visc fora d’Andorra.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website