Estudiar FP després de la carrera

Fins fa pocs anys, l’FP era l’opció escollida per a totes aquelles persones que no volien fer batxillerat per després entrar a la Universitat. Avui dia, són molts els estudiants que un cop finalitzada la carrera Universitària, opten per la realització d’un Cicle per tal de complementar el seu perfil professional.

Des de la Salle Manlleu, ens exposen algunes de les raons que impulsen als Universitaris a l’hora de realitzar una FP.

9 Raons per estudiar una FP després de la carrera

  1. Enfocament pràctic: L’FP es caracteritza per tenir un enfocament més pràctic i orientat a l’àmbit laboral. Quan s’estudia un Cicle després d’haver acabat una carrera Universitària, es complementen les ensenyances teòriques amb les pràctiques.  
  2. Més demanada per part de les empreses: Cada vegada més, les empreses s’interessen per aquest tipus de perfil, ja que posseeixen les competències pràctiques que busquen les empreses.
  3. Reorientació professional: Si has descobert que la teva carrera Universitària no s’ajusta als teus interessos o objectius professionals, una FP et permet reorientar-te cap a un altre camp d’una manera més ràpida i eficient.
  4. Augment de les possibilitats laborals: Tens la possibilitat d’aspirar tant a les ofertes laborals dirigides als titulats Universitaris com pels titulats en Formació Professional.
  5. Complementar la formació Universitària: Un cop finalitzada la carrera, pots complementar-la amb una formació d’FP que s’ajusti a les teves necessitats.
  6. Networking i oportunitats: Els Cicles Formatius sovint tenen connexions estretes amb empreses i institucions del sector, oferint oportunitats de pràctiques, projectes i networking que poden ser molt valuosos per a la teva carrera.
  7. Flexibilitat en la formació: Molts Cicles ofereixen horaris flexibles, classes en línia o semipresencials, cosa que facilita combinar els estudis amb altres responsabilitats laborals o personals.
  8. Convalidacions: Segons la teva titulació Universitària i el Cicle que t’interessi, podràs convalidar algunes assignatures.
  9. Alternativa a estudis de postgrau: Si el que t’interessa és continuar formant-te, l’FP pot ser una bona alternativa més pràctica i econòmica que un màster Universitari. 

Trencant l’estigma

Avui dia la Formació Professional ha demostrat ser una molt bona opció per a totes aquelles persones que volen formar-se i obtenir a la vegada, les primeres experiències laborals. L’FP té la capacitat d’adaptar-se ràpid a les necessitats del mercat laboral cosa que ha provocat que la taxa d’ocupabilitat sigui més alta.

Això no significa que els Graus Universitaris no serveixin per al futur, sinó que per la manera en què estan dissenyats els Cicles en comparació amb l’estructura formativa dels Graus, s’adapten millor i amb més rapidesa a les necessitats actuals del mercat.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website